Grosupeljski strelci ob polletju sezone 2015-2016

Polletno obdobje strelske sezone 2015/2016 je že za nami. Pohvalimo se lahko z rezultati na regijskem, državnem in mednarodnem nivoju.

Najmlajši, cicibani in mlajši pionirji bijejo svoj boj v pionirski ligi Osrednje regije in na državnem nivoju za Kekčev pokal. Po treh turnirjih v pionirski ligi vodita tako ekipi cicibanov kot tudi mlajših pionirjev. Po najvišjih mestih v kategoriji cicibank posegata Tinkara Andročec in Inja Urbas, ki dosegata tudi vidnejše rezultate po dveh turnirjih za Kekčev pokal. Mlajši pionirji Sara Slak, Tim Rojec, Vid Andročec in Žak Novak Novljan so nepremagljiva sila, ki žanje ekipne in posamične uspehe v regijski ligi, uspešno pa se borijo tudi za Kekčev pokal, kjer so v skupnem seštevku na vodilnem mestu. Vsi štirje si nabirajo tudi izkušnje že na državni ligi za Pokal prijateljstva s serijsko zračno puško brez naslona.

2.mesto ekipa cicibanov

1.mesto ekipe ml.pionirjev

Pionirji se prav tako borijo za točke v regijski ligi, kjer trenutno zasedajo 3. ekipno mesto. Med posamezniki sta najuspešnejši Najla Durdžić in Olja Kolenc, ki tekmujeta tudi v državni ligi za Pokal prijateljstva. Tam sta svojo ekipo po 3. turnirjih popeljali do odličnega 2. mesta. Obe pionirki tekmujeta tudi v III. Državni ligi Osrednje regije s standardno zračno puško in po 2. kolu zasedata vodilni mesti.

pionirke 2.mesto

Kadeti in mladinci si nabirajo točke v II. Državni ligi Osrednje regije, Državni Ligi mladih in v 1.A ligi za Pokal Slovenije. Najvidnejše rezultate na vseh tekmah dosegajo mladinci z zračno puško Jan Kolenc, Klavdija Jerovšek in Maj Kadunc. Vodijo v ekipnem seštevku prvih treh turnirjev Lige mladih. V posamezni konkurenci med mladinkami vodi Klavdija, Jan je trenutno na 2. mestu, Maj pa na 6. mestu v konkurenci mladincev. Maj v II. DL Osrednje regije zaseda 2. mesto, kjer se trenutno nahajata tudi ekipa puškašev in pištolašev. Gonilna sila zračne pištole so dosežki Jerovšek Ignaca, ki v skupnem seštevku tudi vodi.

mladinci na stopničkah

V 1.A ligi za Pokal Slovenije tekmuje skupaj z mladincema Janom in Klavdijo član Željko Moičević, ki je po 3. turnirjih na 2. mestu, njegova ekipa pa na 3. mestu skupne lestvice. Med pištolaši, ki tekmujejo v 1.A ligi izkazuje najboljše rezultate Rok Ivanc, z ekipo trenutno zasedajo 6. mesto.

Ekipa puškašev druga

Novembra 2015 so se na odmevni tekmi mladih Strelski upi v Ormožu pomerili tudi naši mladinci in dosegli odličen ekipni rezultat ter osvojili 1. mesto. Klavdija in Maj sta se v posamični konkurenci uvrstila na 2. mesto, Jan pa na 6. mesto.

ekipno

Boj za najboljše strelsko društvo v Sloveniji bo v letošnji sezoni težak. Spremljajte naše uspehe na spletni strani SD Grosuplje in nam vlivajte moči za uspešen zaključek sezone z zračno puško.