Januarski tekmi na mednarodnem nivoju

V januarju 2016 so se strelci udeležili tudi dveh večjih mednarodnih tekem v Trzinu in Rušah.

9. in 10. januarja je potekalo v Trzinu mednarodno tekmovanje za Pokal Trzina in 20. jubilejna Skirca Borisa Paternosta. V dveh zaporednih dneh je nastopilo več kot 400 tekmovalcev iz 10 držav. Mladinca Maj Kadunc in Jan Kolenc sta se uvrstila v finale tekmovanja z zračno puško prvi dan. Maj je osvojil odlično 3. mesto, Jan pa 4. mesto. Prvo mesto je pripadalo japonskemu tekmovalcu, drugo pa italijanskemu. Ekipno so naši mladinci zasedli 1. mesto in tako dokazali, da so kos tudi strelski srenji mednarodnega razreda.

1.ekipno mesto2

Maj 3.mesto

Med člani se je Željko Moičević uspel uvrstiti v finale in dosegel končno 2. mesto. Člani z zračno pištolo so se ekipno uvrstili na 4. in 5. mesto.

Žele 2.mesto

Prvi dan so tekmovali tudi pionirji. Med pionirkami se je v Trzinu najbolje odrezala Najla Durdžić, ki je domov odnesla zlato kolajno, ekipno pa so pionirke zasedle 2. mesto.

Drugi tekmovalni dan v Trzinu nas je razveselil Rok Ivanc, ki je po finalnem tekmovanju z zračno pištolo osvojil 2. mesto. Željko je dosegel 9. mesto, ekipno pa so se puškaši v sestavi Željkota, Jana in Maja povzpeli na tretjo stopničko.

Rok 2.mesto Skirca

22. mednarodne tekme v Rušah se je prav tako udeležilo osem grosupeljskih strelcev. Po tedenskem predahu od Trzina jim sreča ni bila toliko naklonjena. Željko Moičević se je uvrstil prvi dan tekmovanja na 12. mesto z 620,2 krogi, drugi dan pa na 18. mesto z 617,9 krogi. Najvišje uvrščeni z zračno pištolo je je bil prvi dan tekmovanja Ignac Jerovšek z 561 krogi, drugi dan pa Rok Ivanc z 563 krogi. Tekmovanja se je v dveh dneh udeležilo 375 tekmovalcev iz 9 držav. Slovenec Kevin Venta, član SD Kovinar Ormož je postavil nov državni rekord v streljanju z zračno pištolo z 585 krogi, Živa Dvoršak, članica SD Olimpija pa je izenačila svoj lastni finalni rekord z zračno puško, 207,5 kroga in bila tudi edina slovenska predstavnica, ki je oba dneva stala na stopničkah.

Čestitke vsem udeležencem.