Finale Kekčevega pokala v Murski Soboti

V soboto, 18. maja 2019, je bil v Murski Soboti zaključni 6. turnir tekmovanja za Kekčev pokal. Naši najmlajši strelci in strelke so tudi mesec in pol po državnem prvenstvu ohranili dobro strelsko formo in nas ponovno razveselili z odličnimi uvrstitvami, tako na zadnjem turnirju, kot tudi v skupnem seštevku tekmovanja.

Na zadnjem turnirju so bile dosežene naslednje uvrstitve:

Cicibani / cicibanke:

4. mesto Lampič Jan, 6. mesto Kužnik Lana, 7. mesto Krejan Cingerle Katja, 7. mesto Slak Timotej in 10. mesto Meglen Urban

Ml. pionirji / ml. pionirke

2. mesto Andročec Tinkara, 3. mesto Urbas Inja, 4. mesto Ribič Neja, 4. mesto Krejan Cingerle Žan in 6. mesto Kužnik Tjaša

Ekipa ml. pionirk v postavi Andročec Tinkara, Urbas Inja in Ribič Neja je  osvojila 1. mesto. Ekipa cicibanov in cicibank v postavi Lampič Jan, Meglen Urban in Kužnik Lana pa je zasedla 4. mesto.

Končne skupne uvrstitve v tekmovanju za Kekčev pokal

Odličji v skupnem seštevku tekmovanja Kekčevega pokala sta osvojila cicibana Urban Meglen 2. mesto in Lampič Jan 3. mesto.

Med ml. pionirkami pa sta odličji osvojili Urbas Inja 2. mesto in Andročec Tinkara 3.mesto.

V skupni ekipni razvrstitvi je ponovno slavila ekipa mlajših pionirjev in pionirk SD Grosuplje, ki je osvojila zlat Kekčev pokal.

Ekipa cicibanov in cicibank je osvojila srebrn Kekčev pokal.

Vsem prejemnikom odličji in udeležencem tekmovanja iskreno čestitamo!

Ob koncu sezone se želimo za vest trud in vloženo delo zahvaliti tudi vsem trenerjem in voznikom. Verjamemo, da jim je bilo v veselje otroke spremljati na tekmovanjih.

Za Tinkaro, Nejo, Tjašo, Injo in Žana je bila to zadnja tekma z naslonom, za Kekčev pokal, naslednjo sezono pa bomo za njih držali pesti, ko bodo svoje strelsko znanje, brez naslona, dokazovali v državni pionirski ligi Pokalu prijateljstva.

Aleš Urbas