Strelski uspehi v streljanju na 50 m in 25 m

Državni prvenstvi v streljanju z malokalibrskim orožjem na 50 m in s pištolo na 25 m je v mesecu juliju potekalo v Pragerskem. Strelci SD Grosuplje so se udeležili obeh tekmovanj, pohvalijo pa se lahko s številnimi dosežki.

Na 50 m s puško leže je ekipa pionirk (Neja Vidov, Ema Lampič in Neja Ribič) osvojila 2. mesto, posamično pa so sodelovali še Inja Urbas, Aleš Katarinčič in Marcel Marinčič. Ekipa kadetinj (Olja Kolenc, Zala Katarinčič in Sara Slak) je osvojila 1. mesto, posamično pa sta se najbolje odrezali Olja Kolenc (2. mesto) in Zala Katarinčič (3. mesto).

Na 50 m s puško v trojnem položaju so kadetinje ponovno osvojile 1. mesto, vendar je tokrat naslov državne prvakinje osvojila Sara Slak, 3. mesto pa je zasedla Zala Katarinčič. Članica Klavdija Jerovšek je osvojila srebro.

Na tekmovanju s pištolo na 50 m so sodelovali mladinec Amadej Slak, ki je osvojil srebro, 2. mesto pa je osvojila tudi ekipa članov (Rok Ivanc, Franci Ivanc in Anton Lesar). V posamični konkurenci se je najbolje odrezal Rok in prejel srebrno kolajno.

S pištolo na 25 m se je mladinec Amadej Slak udeležil dveh disciplin in dosegel s standard pištolo 2. mesto, s športno pištolo pa 3. mesto. Član Žiga Habjan je s standard pištolo osvojil bronasto kolajno, s pištolo na središčni vžig pa 2. mesto. Ekipno so s standard pištolo člani (Rok Ivanc, Anton Lesar in Žiga Habjan) osvojili 2. mesto, s pištolo na središčni vžig pa 3. mesto.

Čestitke za izjemne uspehe.