September v znamenju dveh Državnih prvenstev

Člani Strelskega društva Grosuplje v poletnih mesecih niso imeli kaj prida počitka. Intenzivno so se namreč pripravljali na dve različni Državni prvenstvi, ki sta potekali v mesecu septembru.

2. septembra so se Žiga Habjan, Anton Lesar in Franci Ivanc udeležili 27. Državnega prvenstva s pištolo na 25 m. Nastopili so v dveh disciplinah in sicer s standard pištolo in pištolo s središčnim vžigom. V obeh disciplinah so osvojili ekipno tretje mesto in bili nagrajeni z bronastim pokalom. Žiga Habjan pa je v konkurenci 32 tekmovalcev v disciplini s standardno pištolo zasedel odlično drugo mesto. Največji uspeh so v SC Gaj Pragersko poželi strelci iz SD Dušan Poženel Rečica, ki so nastopili z kar 20 tekmovalci.

Teden kasneje se je 16 naših članov s skupno 22. nastopi udeležilo 27. Državnega prvenstva s puško in pištolo na 50 m. 12 članov je nastopilo v disciplini malokalibrska puška 50 m leže, 6 članov MK puška 50 m trojni položaj in 4 člani MK pištola 50 m.  Tekmovanja so se odvijala dva zaporedna dneva v SC Gaj Pragersko.

V disciplini 50 m leže je pionir Matej Urbas zaključil svoj nastop z osebnim rekordom in se uvrstil, v eni od najštevilčnejših skupin, na sedmo mesto. Ivanc Roku se je s pištolo na 50 m uspelo uvrstiti v finale, svoj nastop pa je zaključil z uvrstitvijo na osmo mesto. Ekipno so se člani s pištolo uvrstili na 4. mesto.  Amadej Slak je nastopil v kategoriji kadetov discipline 50 m leže in osvojil četrto mesto.  Mladinka Rebeka Slak je v isti disciplini osvojila 2. mesto, članica Renata Oražem  pa 3. mesto. Pionirke v sestavi Laure Erjavec, Maruše Vidic in Sare Slak so v disciplini 50 m leže osvojile odlično 2. ekipno mesto, Laura in Maruša pa sta v svoji prvi sezoni z MK orožjem pokazali izjemen talent.  Nastopila je tudi ekipa kadetinj v sestavi Zale Katarinčič, Najle Durdžić in Olje Kolenc, vendar brez ekipne konkurence.

V kraljevski strelski disciplini na 50 m v trojnem položaju je Klavdija Jerovšek v članski konkurenci osvojila naslov prvakinje. Sara Slak je v kategoriji pionirk osvojila 2. mesto, Zala Katarinčič pa 3. mesto. Ekipno so članice v sestavi Klavdije Jerovšek, Renate Oražem in Rebeke Slak osvojile prvo mesto, ekipa pionirk pa je ostala brez konkurence v tej disciplini. Največji uspeh so na državnem prvenstvo dosegli tekmovalci iz naše regije, člani SD Olimpija.

Čestitke in uspešno v prihajajoči strelski sezoni.