Jaz pa pojdem in zasejem….

Kekčeva pesem je vsem dobro poznana, še posebej našim najmlajšim strelcem, ki  se lahkih nog udeležujejo tekmovanj za Kekčev pokal in nam nosijo sonce ter zlati smeh.

V letošnji strelski sezoni so se udeležili kar sedmih turnirjev, ki so jih organizirala različna slovenska strelska društva. Na zadnjem finalnem turnirju v Murski Soboti se je izvedlo tudi skupno končno točkovanje in razveselilo veliko otrok. Kot vsako leto pa je za dobro voljo poskrbel tudi organizator s skrito tarčo.

Ekipa cicibanov, ki so jo zastopali Inja Urbas, Luka Hren, Tinkara Andročec in Neja Ribič so se vsak mesec podajali na pot čez hribe, reke in doline in na koncu v Grosuplje ponovno pripeljali zlat Kekčev pokal. Ekipi mlajših pionirjev, ki so jo zastopali Žak Novak Novljan, Mark Rombo, Natalija Breskvar Potecin, Maruša Vidic in Aleš Katarinčič se je letos žal Kekčev pokal izmuznil iz rok, vendar ni omajal njihovega dobrega razpoloženja.

S srebrnim sončkom okrog vratu in zlatim nasmehom sta se s finalnega turnirja vrnila cicibana Inja Urbas in Luka Hren, z bronastim sončkom in prav tako zlatim nasmehom pa cicibanka Tinkara Andročec in mlajši pionir Žak Novak Novljan.

Želimo jim še veliko sonca in zlatih nasmehov tudi v prihodnje.