Na Državnem prvenstvu do osmih zmag

26. Državno prvenstvo s streljanjem z zračnim orožjem na 10 m se je odvijalo v soboto 1. in nedeljo 2. aprila 2017 na Rogli, v organizaciji Strelskega društva Slovenske Konjice. Zvrstilo se je nekaj čez 800 tekmovalcev iz 64. slovenskih društev in klubov.

48. tekmovalcev je zastopalo Strelsko društvo Grosuplje ter osvojilo šest ekipnih in dve posamični medalji. Torej je 20 grosupeljskih strelcev stopilo na stopničke in Roglo zapustilo z medaljo okrog vratu.

Naslov državnih prvakov so osvojile ekipa cicibank v sestavi Inje Urbas, Tinkare Andročec in Neje Ribič, ekipa pionirk, ki so jo zastopale Sara Slak, Laura Erjavec in Anja Trontelj ter ekipa kadetinj v sestavi Hane Predalič Pulko, Zale Katarinčič in Olje Kolenc.

Naslov državnih podprvakov so si prisvojile ekipa cicibanov, ki so jo zastopali Žan Krejan Cingerle, Luka Hren in Vid Komadina, ekipa mlajših pionirjev v sestavi Žaka Novak Novljan, Marka Rombo in Aleša Katarinčič ter ekipa mladink z Rebeko Slak, Tejo Vrbnjak Erbežnik in Najlo Durdžić.

V nedeljo nam je pripravil presenečenje Rok Ivanc, ki se je z izjemnimi 570. krogi, v konkurenci 79. članov s pištolo uvrstil v finalno tekmovanje. Kot dolgoletni član SD Grosuplje je svojim številnim zmagam, ki jih je dosegel na državnih prvenstvih, dodal še eno, tokrat v bronasti preobleki.

 

V konkurenci 39. pionirk je Sara Slak potrdila svojo dobro pripravljenost ter svoji zbirki kolajn z državnih prvenstev dodala še eno srebrno kolajno. Pred petimi leti je prestopila prag SD Grosuplje in od takrat osvojila naslov podprvakinje že četrtič, kar priča o tem, da imamo v naši sredi izjemno nadarjeno mlado strelko ter ji želimo še veliko uspehov tudi v prihodnosti.

 

Uspeh društva je odraz ekipnih dosežkov, le ti pa rezultat vsakega posameznega tekmovalca ter delo strokovnih sodelavcev in staršev. Zatorej, čestitke vsem članom društva za vložen prispevek, ki je botroval uspehu na Državnem prvenstvu z zračnim orožjem.