Mali prehodni pokal za puško ponovno v Grosuplje

Zadnji vikend v marcu je potekal še zadnji 6. turnir pokalnih tekem v Črenšovcih. Grosupeljski strelci so se borili do zadnjega strela in v skupnem seštevku vseh 6. turnirjev (puška in pištola na 10 m) osvojili 2. mesto za Pokal Slovenije.


V 1.A ligi z zračno pištolo so si člani Rok Ivanc, Franci Ivanc, Žiga Habjan in Ignac Jerovšek skupaj z mladinci Žigo Mikličem, Davidom Gašperič in Jernejem Gašperšič v Ligi mladih priborili 39 točk in se uvrstili na 7. mesto.
V 1.A ligi z zračno puško pa si je članska ekipa v sestavi Željka Moičević, Klavdije Jerovšek in Jana Kolenc v letošnji strelski sezoni skupaj s kadeti in mladinci iz Lige mladih priborila 74 točk in ponovno osvojila mali prehodni pokal v disciplini puška 10 m.


V skupnem seštevku točk je v 1.A ligi s puško Željko Moičević osvojil 3. mesto, Klavdija Jerovšek četrto in Jan Kolenc peto mesto ter ekipno 1. mesto. Mladinci v zasedbi Jana Kolenc, Rebeke Slak in Teje Vrbnjak Erbežnik so zasedli 3. mesto. Jan Kolenc se je prav tako posamično uvrstil na tretje mesto.


Ekipa kadetov, v kateri so sodelovali Amadej Slak, Olja Kolenc, Zala Katarinčič, Hana Predalič Pulko in Najla Durdžić so se v  skupnem seštevku točk uvrstili na 4. mesto.
Največji uspeh v tej strelski sezoni so dosegle pionirke, saj so osvojile vseh 120 možnih točk in postale zmagovalke Pokala prijateljstva. V ekipi so sodelovale Sara Slak, Laura Erjavec, Anja Trontelj in Tjaša Miklavčič. Sara je zaključila 6.turnir s 189. krogi in s skupnim seštevkom 150 točk osvojila odlično prvo mesto.

Čestitke vsem udeležencem pokalnih tekem in njihovim trenerjem ter srečno na Državnem prvenstvu, ki se bo odvijalo na Rogli prvi vikend v aprilu.