Grosupeljski strelci ponovno na vrhu lestvice najboljših v Sloveniji

Strelska zveza Slovenije je v četrtek 10. decembra na prireditvi Strelec leta 2015, ki se je odvijala v Hiši kulinarike Jezeršek, podeljevala najuspešnejšim strelcem priznanja za vrhunske uvrstitve in državne rekorde.

Za najboljšo strelko in strelca SZS v letu 2015 sta bila proglašena Renata Oražem, članica SD Grosuplje in Rajmond Debevec, član SD Olimpija. Renata si je naslov priborila s tekmovanji s samostrelom in puško velikega kalibra.  Njen največji dosežek v letu 2015 je bil osvojitev naziva svetovne prvakinje v sibirskem mestu Ulan – Ude s samostrelom na 30 m kleče. Rajmond si je naslov priboril z uspehi na evropskih prvenstvih s puško velikega kalibra na 300 m v ležečem in trojnem položaju.

DSC04935

V kadetski konkurenci si je naziv najboljšega strelca v sezoni 2014/2015 priboril tudi Maj Kadunc, mlajši član SD Grosuplje, ki je požel več uspehov tako z zračno kot z malokalibrsko puško. Prejel je tudi bronasto plaketo za osvojen državni rekord z zračno puško na 10 m s 403,1 krogi in z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 m s 543 krogi.

Maj in +Żeljko

Že tretje leto zapored so člani Strelskega društva Grosuplje s svojimi uvrstitvami na tekmovanjih pripeljali društvo do ponovne osvojitve naziva najboljšega strelskega društva v Sloveniji. Priznanje je na svečani podelitvi prevzel predsednik društva Ignac Jerovšek. Zanj pa so zaslužni vsi člani, trenerji, inštruktorji in starši otrok ter še posebej tekmovalci in tekmovalke, ki so nastopili v ekipah, različnih kategorij in disciplin.

DSC04948

Za osvojena državna rekorda z zračno puško na 10 m s 626,4 in 629,8 krogi je prejel bronasto plaketo SZS tudi član Željko Moičević, ki je postavil tudi finalni državni rekord v isti disciplini z 209,9 krogi.

DSC04912

Ekipni državni rekord s 537 krogi so v letu 2015 postavile tudi mlajše pionirke s serijsko zračno puško na 10 m. Ekipo SD Grosuplje so zastopale Sara Slak, Olja Kolenc in Anja Trontelj ter si s skupnimi močmi priborile bronasto plaketo SZS.

DSC04909

Čestitke vsem nagrajencem, ter veliko uspehov v tekoči strelski sezoni.

Prispevek RTV4SLO

Prispevek Siol.net

Posnetek s prireditve