Uspešen zaključek sezone z zračnim orožjem

V mesecu marcu je potekal zadnji krog Državne lige v streljanju z zračnim orožjem, v sezoni 2023/24. Grosupeljski strelci so dosegli kar nekaj dobrih uvrstitev. Klavdija Jerovšek je s svojo 4. zmago v letošnji sezoni, z visoko prednostjo osvojila 1. mesto v skupnem seštevku vseh šestih kol. Ekipno so članice osvojile končno 2. mesto, v skupnem seštevku vseh ligaških tekmovanj. Kar je pomenilo, da se je naše društvo po dolgem času zopet vrnilo med najboljše ekipe v 1. A Državni ligi. Tjaša Kužnik je v kategoriji mladink v skupnem seštevku 6-ih tekmovanj prepričljivo zmagala. Slak Sara je osvojila 3. mesto in Ema Lampič končno 8. mesto. Ekipno so dekleta osvojila 1. mesto. Pri kadetinjah je Lana Kužnik osvojila odlično 2. mesto. Ekipno so kadeti stopili na 3. stopničko. V kategoriji U15, je Tristan J. Kastelic v skupnem seštevku osvojil odlično 3. mesto. Pri dekletih se je s 6. mestom najbolje odrezala Hana Agić.

Naše društvo je, z odličnimi nastopi, v pokalnem streljanju v disciplini z zračno puško osvojilo 1. mesto in s tem prejelo tudi mali prehodni pokal za skupne dosežke v vseh kategorijah.

Z uspehi vseh naših strelcev, tako v streljanju z zračno puško kot tudi z zračno pištolo, smo osvojili 2. mesto v končni razvrstitvi za Pokal Slovenije v sezoni 2023/2024.

Za zaključek sezone z zračnim orožjem je, 23. 3.—24. 3. 2024, v Ormožu potekalo 33. Državno prvenstvo v streljanju z zračno puško in pištolo. V mladinski kategoriji so se odlično odrezale naše perspektivne strelke s puško. Tjaša Kužnik je z zelo dobrim streljanjem v finalu postala nova državna prvakinja. Njeni ekipni kolegici Sara Slak in Ema Lampič sta osvojili 2. in 3. mesto. Dekleta so odlične individualne nastope dopolnile še z naslovom ekipnih državnih prvakinj, v konkurenci mladink. V kategoriji kadetinje zračna puška, se je odlično odrezala Lana Kužnik, ki je osvojila 2. mesto in tako postala državna podprvakinja. V kategoriji U17 pištola, so naši kadeti (Vid Trček, Timotej Slak, Tristan Jerman Kastelic) pokazali nekaj dobrih rezultatov in tako ekipno stopili na 3. stopničko. V kategoriji zračna puška U13, je z odličnim rezultatom 190 krogov, zmagal Marsel Česen in postal nov državni prvak v streljanju z zračno puško. Ta uspeh so dečki, v postavi  Marsel Česen, Marko Katarinčič in Taj Preradovič, dopolnili še z ekipno zmago.

V članski kategoriji, v streljanju s puško, nas je zastopala le Klavdija Jerovšek, ki je z dobrim streljanjem v finalu, postala državna podprvakinja. V streljanju z zračno pištolo se je najbolje odrezal Rok Ivanc, ki je zasedel končno 4. mesto in ostal tik pod zmagovalnim odrom.