Novo leto, nova odličja

Prvi vikend v januarju je strelsko društvo Trzin organiziralo, sedaj že tradicionalno mednarodno tekmovanje, 27. Skirca Open in Trzin Walther Cup 2024. Tekmovanja se je udeležilo kar nekaj naših strelcev, ki so dosegli zelo dobre rezultate. Prvi dan (v petek) smo nastopili v kategoriji mešanih parov. 6. mesto in s tem najvišjo uvrstitev v streljanju z zračno puško je skupaj z Jernejem Adlešičem (SD Trzin) osvojila Klavdija Jerovšek. Tjaša Kužnik je v paru z Anžetom Presterelom (SD Triglav Javornik) osvojila 10. mesto. Sledili so še Sara slak v paru z Aljažem Kerlatcem, Lana Kužnik in Edbin Babača (SD Triglav Javornik) ter Ema Lampič in Timotej Slak. V streljanju z zračno pištolo sta Rok Ivanc in Klara Ivanc (SD Gorjanci) osvojila 6. mesto.

V soboto je potekalo tekmovanje Trzin Walther Cup, na katerem so naši strelci osvojili kar nekaj odličij. Najprej so na strelsko linijo stopili strelci s pištolo. Najbolje se je odrezal Franci Ivanc, ki je po finalnem boju zasedel končno 5. mesto. Na 11. mestu mu je sledil Rok Ivanc in na 27. mestu Anton Lesar. Ekipno so osvojili 3. mesto in s tem prvo odličje za naš klub.

V kategoriji mladink (U21) so Tjaša Kužnik, Sara Slak in Ema Lampič zmagale in tako priborile drugo ekipno odličje na tem tekmovanju. Vse tri strelke so se uvrstile v finale, kjer se je najbolje odrezala Sara, ki je osvojila končno 3. mesto in s tem tudi medaljo. Sledili sta ji Tjaša na 5. mestu in Ema na 7.

V kategoriji kadetov (U17) se je najbolje odrezal Timotej Slak, ki je osvojil 10. mesto. 15. mesto je osvojil Jan Lampič, ki so mu sledili še Klemen Amadej Kadunc, Tristan Jerman Kastelic in Vid Trček. Ekipno so naši kadeti stopili na 2. stopničko. Ekipo so sestavljali Timotej, Jan in Tristan.

V kategoriji članic z zračno puško je nastopila Klavdija Jerovšek, ki se je kot drugo uvrščena uvrstila v finale, kjer je suvereno zmagala in tako osvojila 1. mesto.

V kategoriji kadetinj smo imeli tudi samo eno predstavnico, in sicer Lano Kužnik, ki se je prav tako odrezala odlično in osvojila 2. mesto.

V nedeljo je v okviru 27. Skirca Open potekal še zadnji dan tekmovanj. Na strelsko linijo so zopet najprej stopili strelci s pištolo. S 17. mestom se je najbolje odrezal Rok Ivanc. Na 31. in 41. mestu sta mu sledila Franci Ivanc in Anton Lesar.

V streljanju z zračno puško se je v ženski konkurenci najbolje odrezala Klavdija Jerovšek, ki je po finalnem boju osvojila 2. mesto. Na 12. mestu ji je sledila Tjaša Kužnik, za njo pa še Sara Slak, Ema Lampič in Lana Kužnik. Za dekleti sta na strelsko linijo stopila še Timotej Slak in Jan Lampič, ki sta osvojila 37. in 43. mesto.

Čestitke vsem nastopajočim za odlične nastope in vsa osvojena odličja!