Po princesin pokal v Salono

Od 8. do 10. novembra 2019 je Strelsko društvo Dalmacija cement organiziralo mednarodno tekmovanje Salona DC Open. V petek je tekmovalo 18 parov v disciplini mešanih parov z zračno puško na 10 m, v soboto je tekmovanje potekalo v dveh disciplinah z zračno puško in pištolo ter v dveh ločenih kategorijah, mladinski in članski. V nedeljo so se tekmovalci pomerili z zračno puško in pištolo samo v članski konkurenci.

Iz SD Grosuplje se je tekmovanj udeležilo sedem strelcev. V mešanih parih je sodelovala Sara Slak, ki sta z kolegom iz Trzina v članski kategoriji dosegla 10 mesto.

V soboto se je Klavdija Jerovšek z zračno puško uvrstila v finale tekmovanja in po odličnem nastopu v finalu osvojila 2. mesto. Ekipno so dekleta (Klavdija, Sara in Olja) osvojila 3. mesto in prejela pokal, ki predstavlja princeso iz Salone. Ekipa (Rok, Franci in Anton) z zračno pištolo pa je osvojila 5. mesto.

2. mesto za Klavdijo Jerovšek
Ekipno 3. mesto za dekleta z zračno puško

V nedeljo je bil Klavdijin nastop v kvalifikacijah z zračno puško fantastičen (628,8 kr.). Po nastopu v finalnem delu tekmovanja se je uvrstila na 8. mesto. Le za 0,5 kr. je finale zgrešila tudi Sara Slak, ki je z rezultatom 622,1 kr. osvojila 10. mesto v konkurenci 47 tekmovalk. Fantje s pištolo niso imeli dovolj mirne roke, zato finalnega nastopa niso izkusili, vsi skupaj pa so bogatejši za nove izkušnje.