Državno prvenstvo z zračnim orožjem

28. Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za vse kategorije, se je letos 30. in 31. marca odvijalo v športni dvorani Centra Harmonija v Mengšu. Tokrat ga je organiziralo strelsko društvo Trzin. Vzdušje je bilo enkratno, saj je bilo postavljeno kar 6 novih državnih rekordov, med katerimi je bila tudi naša strelka SD Grosuplje, Tiana Josić, ki je z novim državnim rekordom med pionirkami v streljanju z zračno pištolo z zanesljivo prednostjo osvojila naslov državne prvakinje.

V zadnjem vikendu marca, kjer so se zbrali najboljši strelci z zračnim orožjem iz Slovenije, so tako Grosupeljski strelci dosegli posamezno 5 medalj, ekipno pa kar 6 odličij.

Prvi dan je med cicibani naslov državnega prvaka v streljanju s serijsko zračno puško osvojil Jan Lampič, ekipno so pa naslov ekipnih državnih prvakov med cicibani osvojili strelci  Jan Lampič, Urban Meglen in Timotej Slak.

Jan Lampič, državni prvak v kategoriji cicibanov
Cicibani, ekipni državni prvaki

Tudi cicibanke jim niso ostale dolžne, saj so postale ekipne državne podprvakinje. To so bile skupinsko najboljše Grosupeljske strelke Katja Krejan Cingerle, Zala Novaković in Lana Kužnik.

Cicibanke, ekipne podprvakinje

Naslov ekipnih prvakinj so osvojile tudi mlajše pionirke Neja Ribič, Inja Urbas in Tinkara Andročec. Na stopničke so stopile tudi njihove starejše kolegice Ema Lampič, Neja Vidov in Maruša Vidic z osvojitvijo tretjega mesto med pionirkami v streljanju s serijsko zračno puško.

Mlajše pionirke, državne prvakinje
Pionirke, 3. mesto

Najuspešnejša tekmovalka SD Grosuplje je bila zagotovo Tiana Josić, ki je s 173 krogi dosegla nov državni rekord v streljanju z zračno pištolo in osvojila naslov državne prvakinje v kategoriji pionirk. Skupinsko so bili malo slabši v isti disciplini pionirji Aleš Katarinčič, Marcel Marinčič in Mark Rombo, ki so samo z 9 krogi zaostali za prvimi in tako postali državni podprvaki.

pionirka Tiana Josić, Državna prvakinja z novim državnim rekordom
Pionirji, ekipni podprvaki

Med strelci s standardno zračno puško v kategoriji pionirjev so bili sicer res samo trije tekmovalci, vendar se je v borbi za prvo mesto odvijala prava drama, saj so bile razlike minimalne. V tem boju je bronasto kolajno osvojil naš Jure Merčnik.

pionir Jure Merčnik, 3. mesto s standard puško

Najboljša med kadetinjami z zračno puško je postala Sara Slak, ki pa je bila tudi del zmagovalne ekipe kadetinj z Lauro Erjavec in Oljo Kolenc v streljanju z zračno puško.

Sara Slak, državna prvakinja v kategoriji kadetinj
Ekipa kadetinj, državne prvakinje

Drugi dan državnega prvenstva v streljanju z zračnim orožjem na 10 m se je v mladinskih in članskih kategorijah udeležilo kar 700 tekmovalcev. Med njimi, je naša najboljša strelka Klavdija Jerovšek, že drugič zapored stopila na tretjo stopničko.

članica Klavdija Jerovček, 3. mesto

V finalni del tekmovanja so se uvrstili tudi mladinka Rebeka Slak in član Željko Moičević z zračno puško ter mladinec Amadej Slak in član Rok Ivanc z zračno pištolo.

Čestitamo vsem našim tekmovalkam in tekmovalcem, njihovim trenerkam, trenerjem, vaditeljem, vaditeljicam in jim z upanjem na izgradnjo novega športnega objekta v Grosupljem, želimo obilo zadovoljstva v streljanju tudi v naslednji sezoni.

Avtor: Maruša Suhadolc               

Foto: arhiv SD Grosuplje in SD Trzin