Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem do 17 let

Naši najmlajši strelci so nam poslali lepe pozdrave z Državnega prvenstva, ki je potekalo 24. marca 2018  v Kidričevem. Udeležilo se ga je 23 strelcev in strelk iz Grosupljega. Katja Krejan Cingerle, Maša Zorc in Lana Kužnik so zastopale ekipo cicibank in osvojile 3. mesto. Mlajši pionirji v ekipni sestavi Marka Rombo, Aleša Katarinčič in Žana Krejan Cingerle pa so osvojili 4. mesto. Mlajše pionirke Inja Urbas, Tinkara Andročec in Neja Ribič so posegle po najvišji stopnički in osvojile naslov prvakinj. Posamično so dosegli Tjaša Kužnik 2.mesto, Inja Urbas in Mark Rombo pa 3.mesto.

 

Kadeti pa so presegli trenerjeva pričakovanja. Matej Urbas je s 381,3 krogi in odlično zadnjo serijo presenetil sam sebe in z velikim nasmehom zaključil tekmovanje. Vse štiri kadetinje so se uvrstile med šest najboljših kadetinj: Zala Katarinčič (399,7), Sara Slak (405,8), Hana Predalič Pulko (403,1) in Olja Kolenc (401,0). Slednje tri so osvojile naslov ekipnih prvakinj z novim ekipnim državnim rekordom s 1209,9 kroga. Vse strelske navdušence je presenetila Sara Slak, ki je v konkurenci 26 kadetinj osvojila naslov podprvakinje. Prvo in tretje mesto sta osvojili strelki iz SD Lotrič Železniki.

Lepo je videti toliko nasmejanih mladih obrazov. Čestitke vsem udeležencem Državnega prvenstva in veliko veselja do strelskega športa še v prihodnje.