Kekčev pokal na martinovo soboto

Kekčev pokal je nastal iz želje, da se tudi najmlajšim kategorijam strelcev, ki tekmujejo s serijsko zračno puško z naslonom, omogoči udeležbo na tekmovanjih in nabiranje izkušenj na državni ravni. V sklopu Kekčevega pokala se izvede šest posameznih turnirjev, na zadnjem, pa se podeli še odličja in pokale najuspešnejšim posameznikom in ekipam v skupnem seštevku.

SD Juršinci je tako v soboto, 11.11.2017, organiziralo drugi letošnji turnir za Kekčev pokal. Tekmovanje je potekalo na strelišču v Kidričevem na elektronskih tarčah. Udeležilo se ga je 54 tekmovalcev in tekmovalk iz 13 društev.

Naši najmlajši so bili ponovno strelsko razpoloženi in so dosegli odlične uvrstitve. Med mlajšimi pionirkami je 2. mesto osvojila Inja Urbas, na 4. in 5. mestu sta ji sledili Neja Ribič in Tinkara Andročec. Med mlajšimi pionirji si je 3. mesto priboril Luka Hren, Mark Rombo pa je bil šesti.

Med cicibankami si je svoje prvo odličje bronaste barve pristreljala Lana Kužnik. Na 4. mesto se je uvrstila Maša Zorc, ki se je tekmovanja za Kekčev pokal udeležila prvič.

Tokratni ekipi SD Grosuplja so zastopale sama dekleta – ekipa mlajših pionirk v sestavi Inje Urbas, Neje Ribič in Tinkare Andročec je slavila zmago, ekipa cicibank v sestavi Lane Kužnik, Maše Zorc in Katje Krejan Cingerle pa je osvojila 4. mesto.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim!