Jesenska čistilna akcija

KS Grosuplje obvešča občane in občanke ter klube in društva v mestu Grosuplje, da pripravljajo jesensko čistilno akcijo, ki bo v petek 02.10. in soboto 3.10. 2015. Vabljeni, da se pregleda in očisti naravo v okolici OŠ Brinje, ob potoku Grosupeljščice ter v neposredni bližini strelišča.
Vrečke in rokavice lahko prejmete na strelišču v petek ob 17:30 uri.
Napotki za zbiranje odpadkov:
  1. Črna vreča: mešani komunalni odpadki (oblačila, čevlji, robci, …).
  2. Rumena vreča: embalaža (pločevinke, plastenke, kovinska embalaža, trda plastika, tetrapak, folije, PVC vrečke, embalažni stiropor, drobna embalaža, …).
  3. Zelena vrečka: steklena embalaža (steklenice, kozarci za vlaganje).
  4. Rdeča vrečka: nevarni odpadki (baterije, akumulatorji, zdravila, pesticidi, barve in laki, odpadna olja, embalaža z vsebino nevarnih odpadkov – nafta, bencin).

Zbirno mesto za vreče:

  1. Črne, rumene in zelene vreče se odložijo pri obstoječih ekoloških otokih, ki so v naprej določeni (določi jih predstavnik – predsednik Krajevne skupnosti).
  2. Rdeče vreče in morebitne sode z nevarnimi snovmi se odpelje na določeno točko, ki jo določi predstavnik oz. predsednik Krajevne skupnosti (sedež KS ali gasilski dom, skratka nek zaprt prostor).
  3. Papir in karton: naj se s pomočjo razpoložljivih vrečk strese na ekološkem otoku v zabojnik z rdečim pokrovom. Vrečka ostane za nadaljnjo uporabo.