Dosežki v sezoni 2014/15

V sezoni 2014/15 strelci SD Grosuplje niso prav nič zaostajali z dosežki prejšnje sezone. Po uspešno zaključeni sezoni Državne lige so sledili še uspehi na Državnem prvenstvu s streljanjem z zračnim orožjem in malokalibrskim orožjem. Člani in mladinci so se izkazali  tudi na mednarodnih tekmovanjih, naši najmlajši pa na Kekčevem pokalu.  V enkraten zaključek sezone pa nas je popeljala Renata Oražem, ki je na Svetovnem prvenstvu s samostrelom v klečečem položaju na 30 m osvojila naslov svetovne prvakinje.

DRŽAVNA LIGA

Po osvojenem prvem mestu v zadnjem krogu 1. A državne lige s puško so strelci SD Grosuplje pridobili prednost dveh točk in tako postali prvaki 1. A državne lige. K njihovi zmagi so se pridružili še skupni rezultati kadetske in mladinske lige s četrtim in devetim mestom, kar je doprineslo dovolj točk, da so prepričljivo prvo mesto ob pokalu v trajno last dobili tudi mali prehodni pokal za puško. Po seštevku vseh točk v disciplinah puška in pištola pa so s prednostjo štirih točk prvič osvojili naslov Pokalnega prvaka Slovenije v streljanju z zračo puško in pištolo .

Pokalni prvaki

24. DRŽAVNO PRVENSTVO Z ZRAČNIM OROŽJEM

Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem je potekalo 28. in 29. marca na Rogli. Organiziralo ga je tamkajšnje strelsko društvo Slovenske Konjice na kar 70-ih elektronskih strelskih stezah. Tekmovanja se je udeležilo približno 770 tekmovalcev iz vse Slovenije in se za naslove državnih prvakov potegovali v vseh 18 kategorijah s puško in pištolo. Udeležilo se ga je tudi 45 članov Strelskega društva Grosuplje, ki je kljub prostorski stiski in posledično oteženim treningom, poželo največje število (11) posamičnih in ekipnih odličij.

Najprej so na prizorišče stopile ekipe mlajših kategorij in sicer cicibani, ml. pionirji in pionirji obeh spolov. Med cicibani se je na drugo mesto posamično zavihtel Žak Novak Novljan. Poleg njega sta za ekipo tekmovala še Mark Rombo in Gal Bukšek, ki so ekipno osvojili peto mesto. Cicibanke v sestavi Tinkara Andročec, Inja Urbas in Natalija Potecin Breskvar pa ekipno tretje mesto.

IMG_6896                  Žak

Naslov ekipnih državnih prvakinj med mlajšimi pionirkami so osvojile Sara Slak, Olja Kolenc in Anja Trontelj z 537 krogi in tako izboljšale državni rekord za en krog. Sara Slak se je med posameznicami zavihtela na odlično drugo mesto z osebnim rekordom 186 krogov. Majši pionirji v sestavi Tim Rojec, Vid Andročec in Matej Urbas pa so osvojili ekipno tretje mesto.

IMG_6927                   IMG_6944

Ekipa pionirk (Žana Dinghauser, Najla Durdžić in Teja Košir) je zasedla 6.mesto, ekipa pionirjev (Amadej Slak, Tomaž Šiškovič in Luka Lozar) pa 8.mesto.

Maj Kadunc je med kadeti z zračno puško osvojil naslov državnega prvaka z 398,1 kroga. Klavdija Jerovšek je med mladinkami osvojila odlično drugo mesto, Janez Červek pa tretje mesto med mladinci z zračno pištolo.

          IMG_0972Maj

Naslednji dan so tekmovanje nadaljevali člani in članice, kjer so člani Strelskega društva Grosuplje osvojili naslov ekipnih državnih prvakov z zračno puško v sestavi: Željko Moičeveič, Matic Barič in Alain Vidmar. V posamični konkurenci je Željko za 0,2 kroga zaostal za Jodl Benjaminom (SD 1.Pohorski Batajon – Ruše) in tako osvojil 2.mesto. Ekipa članov z zračno pištolo v sestavi Ivanc Rok, Ivanc Franci in Jerovšek Ignac so osvojili 5.mesto, med posamezniki pa se je nabolje uvrstil Ivanc Rok na 4.mesto.

image1

25. DRŽAVNO PRVENSTVO Z MALOKALIBRSKIM OROŽJEM

V prvi polovici julija je v Strelskem centru Gaj Pragersko potekalo 25. Državno prvenstvo z malokalibrskim orožjem. Med strelci iz 35 društev so bili tudi Grosupeljčani, ki so osvojili 4 zlata, 2 srebrni ter 3 bronasta odličja.

V ekipnem delu s serijsko MK puško so pionirke v ekipni sestavi Olje Kolenc, Najle Durdžič in Sare Slak osvojile prvo mesto, pionirji pa tretje mesto v sestavi Amadeja Slak, Gala Vukolič in Mateja Urbas.

20150711_120743                 20150711_121127

Ekipa članov z puško 60 leže v sestavi Vidmar Alaina, Bohte Ivota in Moičević Željka je osvojila 4.mesto, ekipa članov v sestavi Ivanc Francita, Ivanc Roka in Jerovšek Ignaca z MK pištolo proste izbire pa odlično drugo mesto.

Člani PI

V posamični konkurenci je med kadeti z standardno MK puško Maj Kadunc osvojil dva naslova državnega prvaka tako leže kot v trojnem položaju. Državna prvakinja med mladinkami je postala tudi Klavdija Jerovšek, Rebeka Slak je zasedla 3.mesto, mladinec Jan Kolenc pa je v trojnem položaju zasedel drugo mesto.

11201842_402693229922948_70415065326491589_n                           11667467_402693186589619_4091533451669454162_n

KEKČEV POKAL

V mesecu aprilu so svoja tekmovanja za Kekčev pokal na državnem nivoju zaključili tudi naši najmlajši strelci (cicibani/ke in ml.pionirji/ke). SD Grosuplje je nastopalo z destimi mladimi strelci in strelkami, ki so se potegovali za najboljše uvrstitve. Ekipi ml. pionir(k)jev je z drugim mestom na zadnjem turnirju uspelo zbrati dovolj točk in krogov ter tako prevzeti vodilno mesto v skupnem seštevku. Za ekipo so nastopali: Slak Sara 1.mesto, Kolenc Olja 2.m, Rojec Tim 4.m, Andročec Vid 9.m in Urbas Matej 13.mesto v skupnem seštevku. Ekipa ciciban(k)ov je osvojila četrto mesto v sestavi Novak Novljan Žak 2.m, Andročec Tinkara 7.m in Urbas Inja 10. mesto v skupnem seštevku štirih turnirjev.

unnamed

MEDNARODNA TEKMOVANJA

V začetku januarja je potekal mednarodni turnir Pokal Trzina 2015 in 19. Skirca Borisa Paternosta, kjer so nastopali tudi grosupeljski strelci. Med pionirji s serijsko puško se je najbolje odrezal Amadej Slak z 178 krogi, ki je osvojil 3. mesto. Med mladinci z zračno puško je odličen uspeh dosegel  Maj Kadunc (4. mesto), mladinka Jerovšek Klavdija pa je osvojila 10.mesto.

Žiga Miklič se je med mladinci z zračno pištolo prvič uvrstil v finale in končal na 8.mestu.

Med člani je Željko Moičević osvojil 1.mesto na Pokalu Trzina 2015  in postavil rekord v finalni seriji 209,9 kroga. Naslednji dan na Skirci pa je prejel bronasto medaljo. V članski kategoriji z zračno pištolo je SD Grosuplje oba dneva zmagalo. Zmagovalno ekipo pa so sestavljali Damir Mikec, Rok Ivanc in Franci Ivanc.

V januarju je potekal tudi tradicionalni mednarodni turnir v Rušah, kjer je med našimi najboljše rezultate dosegel Željko Moičević. Uvrstil se je na 5. in 13. mesto. Konec meseca so na mednarodnem turnirju v Münchnu tekmovali štirje Grosupeljčani: Moičević je zasedel 44. mesto in 50.mesto (izpolnil je tudi normo za EP v marcu na Nizozemskem), Jan Kolenc med mladinci 57. in 54. mesto, Jerovškova 42. in 54. mesto, Ivanc Rok pa s pištolo 62. in 59. mesto.

SVETOVNO PRVENSTVO S SAMOSTRELOM

Renata Oražem je v sibirskem mestu Ulan – Ude s samostrelom v klečečem položaju na 30 m osvojila naslov svetovne prvakinje. Več o njenem izjemnem dosežku je bilo že objavljeno v prejšnjem prispevku.

unnamed