Slovesen sprejem svetovne prvakinje Renate Oražem

Renata Oražem, članica Strelskega društva Grosuplje, je v sibirskem mestu Ulan – Ude s samostrelom v klečečem položaju na 30 metrov osvojila naslov svetovne prvakinje. V pozdrav njenega izjemnega uspeha so ji članice in člani Strelskega društva Grosuplje v ponedeljek, 31. avgusta 2015, v Mestni knjižnici Grosuplje pripravili slovesen sprejem.

gallery1 gallery2 gallery3

Slovesnemu sprejemu svetovne prvakinje Renate Oražem so prisostvovali župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave Dušan Hočevar, predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje mag. Mitja Lončar, predsednik Strelske zveze Slovenije Janez Slapar, selektorica slovenske strelske reprezentance Andreja Vlah, ter seveda članice in člani Strelskega društva Grosuplje, ljubitelji strelskega športa, in vsi, ki so želeli Renati Oražem za njen izjemen uspeh tudi na ta način izkazati svojo podporo in ji čestitati.

gallery4 gallery5 gallery6

Biti najboljši na svetu preprosto pomeni uspešno premagati vse tekmece. A postati svetovni prvak vsekakor ni preprosto. To zmorejo tisti, ki znajo tudi v najbolj dramatičnih situacijah ohraniti mirnost, ostati osredotočeni in skromni, a hkrati ambiciozni.

»Spoštovana svetovna prvakinja, cenjena gospa Renata,« je dejal župan dr. Peter Verlič. Sam je večkrat rekel, da smo najsrečnejša občina na svetu, in sicer zato, ker se nam je posrečil jackpot. »Ampak tisto je bila res sreča, ta vaš jackpot pa je trdo delo, je odrekanje, so treningi, so tekmovanja, je veliko živčne vojne, malo pa je tudi sreče. In res iskrene čestitke, iskrene čestitke tudi vsej vaši ekipi, v občini smo ponosni na vas,« je dejal župan in vsem prisotnim zaupal, da smo na občini izvedeli, da prav ta dan Renata praznuje tudi rojstni dan. Župan ji je tako tudi ob njenem osebnem prazniku iskreno čestital in ji voščil vse dobro, veliko osebne sreče, zdravja, ter seveda ostro oko in mirno roko, da bo še kakšna zlata kolajna.

gallery7 gallery8 gallery9

Predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje mag. Mitja Lončar pa je dejal, da je ob tem neverjetnem dosežku kar težko kaj povedati. »Postati svetovni prvak. Poskusite to malo začutiti,« je dejal prisotnim v dvorani ter Renati v svojem imenu in v imenu Zveze športnih organizacij Grosuplje iskreno čestital. Ob tej priložnosti se je zahvalil tudi Strelskemu društvu Grosuplje, ki s takim entuziazmom dela in vzgaja strelce. Tudi ob vsakoletni podelitvi priznanj Zveze športnih organizacij Grosuplje našim najboljšim športnikov vidimo, kakšne rezultate dosegajo strelci, koliko je teh dosežkov.

gallery10 gallery11 gallery12

Čestitkam se je pridružil tudi predsednik Strelske zveze Slovenije Janez Slapar. »Ne samo Grosuplje, ampak Slovenija in zlasti slovenski strelci smo ponosni na Renato in na osvojitev naslova svetovne prvakinje,« je dejal. Njena športna strelska pot je dolga. Začela je z mentorstvom očeta v Portorožu, sedaj strelja v Grosupljem, kjer v strelskem društvu izredno lepo delajo in dosegajo izjemne rezultate. Dejal je še, da meni, da to ni vrhunec ali zaključek njene kariere in da lahko od Renate tudi v prihodnje pričakujemo lepe rezultate.

gallery13 gallery14 gallery15

Predsednik Strelskega društva Grosuplje Nace Jerovšek pa je dejal, da so natančnost, vztrajnost in skrbnost veščine, ki so že marsikaterega strelskega športnika popeljale do vrhunskega rezultata. Te lastnosti lahko pripišemo tudi Renati, ki si je s trdim delom priborila naslov svetovne prvakinje s samostrelom v klečečem položaju na 30 metrov. Dejal je še, naj bo Renatin uspeh v vzpodbudo predvsem mladim, ki bi se mogoče želeli pridružiti Strelskemu društvu Grosuplje, ter Renati v imenu Strelskega društva Grosuplje iskreno čestital.

gallery16 gallery17 gallery18

Renata Oražem se sicer s strelstvom ukvarja že od svojega 11. leta. Po 15 letih treniranja na primorskem jo je življenjska pot za 4 leta ponesla v Strelsko društvo Kamnik, leta 2003 pa se je pridružila grosupeljskim strelcem. Na vprašanje, kaj ji je po njenem mnenju prineslo takšno zmago, pa je odgovorila, da so ji jo verjetno prinesle predvsem dolgoletne izkušnje, ki jih ima.

Da je bil sprejem svetovne prvakinje Renate Oražem res vesel in slovesen, so poskrbeli tisti strelci iz Strelskega društva Grosuplje, ki kdaj pa kdaj radi zaigrajo tudi na harmoniko, Žiga, Tinkara, Rajko in Alen. Ob koncu sprejema pa je Renato pričakalo tudi sladko presenečenje, torta.

 

Na spodnji povezavi si lahko preberete intervju z Renato Oražem, objavljen na spletni strani  Drevoreda:

Intervju z Renato Oražem – Drevored