Odličen začetek nove sezone

Zadnji vikend v oktobru se je pričela Državna liga z zračnim orožjem v sezoni 2023/24. Na tekmovanju, ki ga je organiziralo Strelsko društvo Trzin, so se odlično odrezali grosupeljski strelci, ki so kar 8x stopili na zmagovalni oder.

V kategoriji mlajših dečkov (U15) se je najbolje odrezal Tristan Jerman Kastelic, ki je z rezultatom 195,2 kroga postavil nov državni rekord in osvojil odlično 1. mesto. Svoj individualni dosežek je dopolnil z ekipnim 3. mestom, skupaj z Vidom Trčkom in Hano Agić, prav tako v kategoriji U15.

V kategoriji kadetov/inj (U17) se je posamično najbolje odrezala Lana Kužnik, ki je osvojila 2. mesto. Kadeti so ekipno osvojili 3. mesto, v postavi Lana Kužnik, Timotej Slak in Jan Lampič.

Tekmovanje mladih se je zaključilo z mladinskimi kategorijami (U21), kjer se je posamično najbolje odrezala Tjaša Kužnik, ki je osvojila 3. mesto. Ekipno so naša dekleta v kategoriji U21 stopila na najvišjo stopničko.

Naslednji dan so na strelsko linijo stopili še člani, ki so nastopili v 1.A Državni ligi v streljanju s puško in pištolo. V streljanju z zračno puško se je najbolje odrezala Klavdija Jerovšek, ki je po napetem finalu zmagala in se tako povzpela na najvišjo stopničko. V finalu smo imeli še eno predstavnico, in sicer Tjašo Kužnik, ki je na koncu osvojila 6. mesto. Ta dva uspeha so dekleta dopolnila še z ekipnim 2. mestom, kjer je poleg Klavdije in Tjaše nastopila še Sara Slak.

V streljanju z zračno pištolo se je najbolje odrezal Rok Ivanc, ki je dosegel 11. mesto.

Čestitke vsem nastopajočim, za odličen začetek nove ligaške sezone!