Ržkov memorial in Pokal Gorenje vasi

13. in 14. oktobra 2018 se je naša mladina udeležila Ržkovega memoriala in Pokala Gorenje vasi. Prav vsi so se dobro odrezali.
V soboto so dekleta z zračno puško tekmovala v mladinski konkurenci. Na najvišjo stopničko se je povzpela Sara Slak s 611 kr., na drugo pa njena sestra Rebeka s 603,9 kr. Uvrstili sta se tudi v finalni del tekmovanja v skupni razvrstitvi s kategorijo članov in zasedli 5. in 7. mesto. Ekipno so naša dekleta v mladinski konkurenci zasedla 1.mesto.

V nedeljo se je tekmovalno ogrevanje pričelo tudi za naše najmlajše cicibane in ml. pionirje, ki še uporabljajo naslon ter pionirje. Cicibani in ml. pionirji so tekmovali v enotni konkurenci. Med deklicami je zlato kolajno osvojila Neja Ribič s 197 kr., drugo mesto Lana Kužnik s 178 kr., tretje pa Tinkara Andročec s 176 kr., sledile so Inja Urbas, Tjaša Kužnik in Katja Krejan Cingerle. Žan Krejan Cingerle je med mlajšimi dečki s 179 kr. dosegel 2.mesto. Mlajše deklice in dečki so ekipno zasedli 1. in 2. mesto. V pionirki konkurenci sta tekmovala Marinčič Marcel in Jure Merčnik. Marcel je z rezultatom 158 kr. osvojil bronasto kolajno.

Organizator je Pokal Gorenje vasi zaključil z novo olimpijsko disciplino Mešanih parov, ki sta se je udeležila Sara in Amadej Slak. V finale tekmovanja mešanih parov sta se uvrstila z rezultatom 800,9 kr. pred parom iz SD Lotrič Železniki. V finalu sta nekoliko popustila, kar ju je stalo zlate kolajne, vendar sta bila kljub temu, izjemno navdušena nad iztekom tekmovanja in s ponosom nosila osvojeni srebrni medalji.


Čestitke vsem prejemnikom kolajn in pokalov.