Kam bo zapihal veter?

V soboto 7. in nedeljo 8. julija so se strelci kar naprej spraševali kam bo zapihal veter. SD Svečina je na strelišču v Pragerskem organiziralo 28. Državno prvenstvo v streljanju na 50 m. Kljub vetrovnemu vikendu je bilo doseženih kar nekaj lepih rezultatov.

SD Grosuplje je na tekmovanjih v različnih disciplinah sodelovalo s 23 nastopi svojih članov in osvojilo 4 ekipne in 4 posamične uvrstitve med prvo trojko.

V disciplini pištola na 50 m so v članski ekipni konkurenci Franci Ivanc, Rok Ivanc in Anton Lesar osvojili prvo mesto. Ekipno so nastopili tudi mladinci Amadej Slak, Žiga Miklič in David Gašperič, vendar brez prejetega pokala, ker je bila prijavljena samo ena ekipa.

V kategoriji članic s puško v trojnem položaju na 50 m, se je prvič po novih pravilih, kjer so po številu strelov izenačene z moškimi, pomerila tudi naša članica Klavdija Jerovšek in osvojila bronasto kolajno.

V disciplini 50 m leže je v kategoriji mladink tekmovala Rebeka Slak in osvojila bronasto kolajno, v kategoriji kadetinj je Sara Slak osvojila naslov državne prvakinje, Zala Katarinčič pa bronasto kolajno. V ekipni konkurenci so kadetinje v sestavi Sare Slak, Zale Katarinčič in Olje Kolenc izboljšale ekipni državni rekord na 1781,1 kroga.

Posamično sta s puško na 50 m leže nastopila tudi kadet Matej Urbas in mladinec Amedej Slak.

   

V pionirski kategoriji s serijsko MK puško na 50 m leže so tokrat v ekipi tekmovale Maruša Vidic, Inja Urbas in Neja Ribič ter osvojile 2. mesto. Posamično sta nastopila tudi pionirja Aleš Katarinčič in Mark Rombo.

Čestitke vsem nastopajočim in veliko uspeha v prihajajoči strelski sezoni.