Strelsko društvo Grosuplje osvojilo Kekčev pokal

V sklopu Kekčevega pokala, tekmovanja za najmlajše strelce na državni ravni, se je letos izvedlo šest posameznih turnirjev. Na zaključnem 6. turnirju v Murski Soboti, pa so se podelila še odličja in pokali najuspešnejšim posameznikom in ekipam v skupnem seštevku. Letos se je tekmovanj za Kekčev pokal skupaj udeležilo 108 otrok iz 15 strelskih društev v starostnih kategorijah cicibani/ke in mlajši pionirji/ke. V ekipni konkurenci je tekmovalo 26 ekip.

V skupnem seštevku Kekčevega pokala, med mlajšimi pionirkami, je bila najuspešnejša Inja Urbas, ki je z zlatim odličjem zaključila izjemno uspešno tekmovalno sezono. Bronastega leska medalje se je razveselila Neja Ribič. Odličje srebrnega sijaja, med cicibankami, pa je prejela Katja Krejan Cingerle.

V skupni ekipni razvrstitvi je slavila ekipa mlajših pionirjev in pionirk SD Grosuplje, ki je osvojila zlat Kekčev pokal.

Za ekipo so tekmovali Inja Urbas, Ribič Neja, Tinkara Andročec, Mark Rombo in Tjaša Kužnik.

Ekipa cicibanov in cicibank je v skupno osvojila 4. mesto. Za ekipo so tekmovali Katja Krejan Cingerle, Lana Kužnik, Maša Zorc, Timotej Slak in Tomažin Levin.

Na zadnjem 6. turnirju Kekčevega pokala, pa so bile dosežene naslednje uvrstitve. Med mlajšimi pionirkami je zmagala Neja Ribič, 4. in 5, mesto sta zasedli Tinkara Andročec in Inja Urbas. Tjaša Kužnik se je uvrstila na 11. mesto. Med mlajšimi pionirji se je na 14. mesto uvrstil Žan Krejan Cingerle. Med cicibankami je bila tretja Katja Krejan Cingerle, Lana Kužnik pa je zasedla 7. mesto.

Vsem prejemnikom odličji in udeležencem iskreno čestitamo.

Ob koncu sezone pa se želimo zahvaliti tudi vsem trenerjem Renati Oražem, Alainu Vidmarju in Jožetu Kolencu za vso potrpežljivost na treningih, spremstvo na tekmovanjih in pomoč pri odkrivanju strelskih skrivnosti.

Avtor: Aleš Urbas